Alla inlägg under augusti 2012

Av Annika Gelin - 26 augusti 2012 19:31

Några glada munkar från Tarsta hade vägarna förbi och ville gärna gratulera Åsa den sköna af Vallersta.

Pax Vobiscum! 

ANNONS
Av Annika Gelin - 26 augusti 2012 19:27

 

Kung Richard af Svennevad med drottning uppvaktade den sköna Åsa af Vallersta, som tog emot i sin gröna klänning. 

ANNONS
Av Annika Gelin - 26 augusti 2012 19:24

En bil saktade in. Där satt han, den mystiske mannen i hatten. Med ett äppleträd i bilen och en lady intill.

Vem var han? Någon sade att han påminde om Glöds kapellmästare. Kunde det stämma? 

Av Annika Gelin - 26 augusti 2012 19:18

 

Där vandrade vi vägen fram. Med gycklaren på flöjt täten, med munkar, ladys och rövarbrudar i följet, på väg mot gästabud. Vi skulle fira Åsa af Vallersta som fyllde 40 år. Fälten var guldgula, himlen augustiblå och regnet hade dragit bort. Så spännande det skulle bli på medeltidsfesten! Och vad roligt att se alla förvånade miner i bilarna som passerade. Ett lustigt gäng som sakta närmade sig kalaset.

Av Annika Gelin - 25 augusti 2012 14:23

 

Allrakäraste Åsa! Idag är det din dag - och imorgon! Du fyller 40 år ung. Jag minns när vi var små och satt framför TV:n vid familjen Macahan. Då var det fest! Jag minns när vi plockade potatis, det första sommarlovet. Då var det sommar, vi kastade på varann och på de andra. Det är så mycket vi gjort och så mycken inspiration jag får av dig min syster. Du är en alldeles unik, underbar, varm, go och snäll tjej. Världens bästa Monica Z, världens rivigaste Aretha, du har så många talanger. Tack för att du finns, vi är på gång, nu blir det fest av hjärtans lust i afton!

Väl mött i Sherwoodskogen! 

Av Annika Gelin - 22 augusti 2012 14:48

 

Hade ett möte idag som fick mig att tänka på det där med att blomma som människa. Känna att man lever.

Det har att göra med tiden, den tid som man inte presterar. OM det inte finns någon tid kvar i almanackan för att vara meningslös, känns det snart inuti som om livet saknade mening. Vi människor är ju iniga maskiner - men samhället är kosntruerat så att vi alltmer ska bete oss som om vi vore det. För att blomma behövs mer. Livet är så myckt större. När satte du dig senast ner och funderade över vad som ger ditt liv mening?  

Av Annika Gelin - 19 augusti 2012 09:55

 

Ni som har tröttnat på att läsa som svalkande bad och om blomsternjutning, gå till en annan blogg!

Jag övar mig varje dag på att vara en livsnjutare som fångar allt det vackra som finns omkring - och det tänker jag fortsätta att beskriva. Tycker att det är så viktigt att vara noga med att hitta sätt att fånga energi och ge energi till sig själv och andra. Livet är alldeles för kort för att lägga tid på gnäll. Blomsterälskaren i mig har en mor och far med gröna fingrar. Häromdagen gick jag runt i deras trädgård och bara beundrade, drog in, njöt. Ett fyrverkeri av färg och prakt! Nu är det skördetid! Kika in i trädgårdarna du går förbi på promenaden och se om inte också du upplever att augusti bjuder på nåt alldeles extra! Ett skimmer, en annan färgton, en djupare känsla av mustigaste sommar! Dagen är din. Gör vad du behöver för att njuta av den.

Av Annika Gelin - 19 augusti 2012 09:31

 

Torsdags kväll. Sensommarvärme som smekte oss soltörstande människodjur som inte vill skiljas från sommaren än på en stund. Marie och jag drog till skogs. Vi hade lust att röra på våra medelålders kvinnokroppar. Vi brukar prata nostalgiskt om superåret 1997 då vi var oövervinneliga, gjorde tjejklassikern och toppade med att springa Göteborgsvarvet. Den kroppskänslan var oerhörd. Kanske därför som den dröjt sig kvar tills nu. Men när man ställer sig framför spegeln eller på vågen så inser man att det var då. Marie och jag sprang och gich, vi kände hur pulsen steg och svetten rann så som vi gillar. Sen kom äntligen finalen. Efterrätten. Grädden på moset. Doppet i skogssjön, så klar och sommarsvenskt frisk. Schampoo och balsam hade vi med, det är en särskild skönhet i att tvätta sig i sjön. Kaffetåren och mackan efteråt, mums! Det kallar vi en lyxig torsdag.

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annikas brygga med Blogkeen
Följ Annikas brygga med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se