Alla inlägg under mars 2015

Av Annika Gelin - 19 mars 2015 19:33

Lite trötter som pappa skulle ha sagt. Ont i skallen. De senaste dagarna och nätterna har jag sympatiserat med en man som lidit av en olidlig tandvärk. Inte mycket sömn blir det då. Men inatt hoppas vi på att vi får sova. Först ska jag skratta åt Berg&Meltzer ikväll. Två sanslöst sköna galningar på roadtrip i Europa. Torsdag är en trevlig dag trots skallebank. Hann skriva de delar till föreläsningen som stod på agendan i alla fall innan huvudet började bulta.

ANNONS
Av Annika Gelin - 12 mars 2015 10:23

Tänk dig att du är ung och sugen på det mesta och hela livet väntar bakom hörnet. Ett dyk senare och du är förlamad. Hela livet är förstört- eller?
Det hände Christian Wass från Götlabörg. Han åker landet runt och föreläser om sin förändringsresa utifrån boken Invalido. Jag hade gett darlingen i present att följa med mig och lyssna. Har lovat mig själv att så ofta som möjligt lyssna till andras livsberättelser för att det inspirerar mig så. Bland det jag fastnade mest för igår var det här med att sänka garden. Att våga berätta om det som vi har jobbigt med i våra liv. Det lättar så på trycket. Tyngden över axlarna släpper. Vi har så mycket att vinna på att dela med oss av våra känslor och inte låtsas som om vi är supermän och superkvinnor. Även om det kan verka som om andra är perfekta när man själv tvivlar och kämpar är sanningen en annan. Livet är en resa i glädje och sorg och det blir så mycket enklare och roligare att färdas framåt om vi vågar visa oss precis som vi är. Så
starka och sköra, med alla våra nyanser. I mina gömmor hittade jag en dikt som handlar om vad som kan hända om vi stänger inne det som tär på oss. Den heter Farlig avfallshantering:

Känslokraftverk
I ett känslokraftverk
bildas känsloavfall
Det är en het hantering
det blir en blind placering

Finns inget annat sätt
Nånstans har det gått snett
Lager på lager
Gräva ner
i skyddande mörker
ingen ser

I en trängd situation
och hjärnan får krupp
Har inte modet
att öppna upp

Nerver av stål
slukar känsloavfall
kraftverkets kropp
håller sig kall
Men i centrum av samlad smärta
osar det bränt
från ett glödande hjärta

ANNONS
Av Annika Gelin - 10 mars 2015 12:44

Gick hem genom parken, skulle till bussen. Då överföll den mig överraskande. I ljuset genom träden, med blommorna, vinden i mitt hår. Det slår det mesta av glädjerus, när den bara kommer på ett alltid lika oväntat besök. Våren är här för att stanna!

Av Annika Gelin - 8 mars 2015 11:31

Jag ser dem runtomkring. En har fött mig, två har jag vuxit upp tillsammans med. Några möter jag i sången och i mina kreativa cirklar. Andra är mina kamrater i arbetet. Några delar vardagslivet på gatan där jag bor. Barndomsvännerna. Tjejerna som jag pluggade med. Träffade i idrottsföreningar, i barnens skolor och aktiviteter. Alla dessa kvinnor av olika form och färg. Starka, härliga, glada, sprudlande personligheter. Men ibland sköra, känsliga, låga på energi. Ni finns där, ni formar mig och mitt liv och smittar av er med ord, tankar och handlingar. Ni är länkar i min livskedja, ni är blommor i min rabatt och jag är glad att ha er där. Ni lyser upp dagen, ger min jord färg. Och på samma sätt hoppas jag inspirera er genom min person, mina ord och min musik. Jag är stolt över den jag är, jag är glad att kunna få vara både och. Stark och skör. Glad och ledsen. Dolly och Edith i en och samma person. För jag tror att vi människor mår bäst om vi får vara precis den vi är och får ha tillgång till alla våra sidor. Utan att någon annan definierar oss, förminskar oss eller stämplar oss in i ett fack. Och jag njuter hejdlöst av att dottern tar sin plats på "livets scen" utan att fråga. Utan att bry sig om de som kanske eventuellt tycker att det inte passar. Hon tycker att hon är bäst- och det är en bra början- och den största inspirationen i mitt liv. Grattis på vår dag!

Av Annika Gelin - 8 mars 2015 11:04

Lördag betyder cykling. Känna på våren. Var är den? Vid Tysslingen har
den parkerat. En böljande flock i vitt. Ett livligt, skränande moln av fjädrar. Svanarna lät och jag log. Det är något speciellt med den där svansången. Det vilda är det vackraste! Vi stod där och log ikapp med våra kikare. Lyssnade på kören. 1301 svanar kan inte ha fel. Vadå för tidigt? Våren kommer utan att fråga om lov- och nu är den här!

Av Annika Gelin - 8 mars 2015 10:58

För fem år sedan älskade jag att ha en full kalender. Det gör jag inte längre. Det går inte. För att hålla en bra balans i energin krävs att almanackan har mycket gröna timmar och dagar. Vadå? Jo, jag lärde mig av Ma Oftedal att tänka i färger. Aktiviteter som tar mycket energi för kropp och själ är röda, medan sysslor som ger vila för hjärnan är gröna. Även roliga saker som staplas på varann blir för mycket rött. Så nu sitter jag i min favofåtölj och tänker att grönt är skönt denna helg. Motion, böcker, TV och lite mat är vad kroppen behöver just nu.

Av Annika Gelin - 7 mars 2015 16:04

För fem år sedan älskade jag att ha en full kalender. Det gör jag inte längre. Det går inte. För att hålla en bra balans i energin krävs att almanackan har mycket gröna timmar och dagar. Vadå? Jo, jag lärde mig av Ma Oftedal att tänka i färger. Aktiviteter som tar mycket energi för kropp och själ är röda, medan sysslor som ger vila för hjärnan är gröna. Även roliga saker som staplas på varann blir för mycket rött. Så nu sitter jag i min favofåtölj och tänker att grönt är skönt denna helg. Motion, böcker, TV och lite mat är vad kroppen behöver just nu.

Av Annika Gelin - 4 mars 2015 22:55

Ärligt talat var jag inte så sugen. Kroppen ville inte springa. Men att promenera kändes bättre. Det är aldrig fel när man väl gett sig ut. Kroppen tackar så mycket efteråt. Och vacker himmel fick vi skåda.

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annikas brygga med Blogkeen
Följ Annikas brygga med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se