Direktlänk till inlägg 18 april 2014

Påsk- inte bara en äggoistisk högtid

Av Annika Gelin - 18 april 2014 22:49

Nu stundar helgen som hamnat lite i skymundan av traditionernas tungviktare, julen- och den mest svenska av alla fester, midsommar. Kanhända är det mer tacksamt för kommersialismens hjärnor att saluföra tindrande barnaögon i stearinljusens sken? Eller blomsterbekransade sommarflickor i dans kring lövad stång? Är det inte dags att återupptäcka påsken, en rofylld, mysig helg som ger hopp om livet? Jag ska förklara varför påsken är värd sin vikt i Kronägg.
DENNA HÖGTID ÄR DEN ENDA SOM GER oss vårilningar. Genom sin unika tidpunkt banar den väg för den efterlängtade tid då livet föds på nytt. Under påsken pirrar vårilningarna i magen, för vi anar den. Påsk är frosseri i färg. Efter en vinter som känns som en evighet av murrigt svart och brunt är det tillåtet att explodera i glada färger. Vi pyntar riset med duniga fjädrar i giftigt ärtgrönt, varmt apelsingult, luftigt himmelsblått och skarpt läppstiftsrosa. Smaskens för ögonen!
PÅSKEN UPPMUNTRAR TILL EN äggande tillvaro. I lagomlandet Sverige är det under en helg om året legalt att vara äggocentrisk och njuta läckerheterna under skalet. Man får äta hur många man vill och dessutom göra en insats för konsten genom att måla äggen i fantastiska färger och mönster.
UNDER PÅSKEN KOMMER MINDERÅRIGA kärringar och gubbar på besök. Vem öppnar inte gärna sin dörr för fyraåriga små tanter i hucklen med rougerosor på kinden och ögon som lyser av bus? Eller kanhända står där en sexårig gubbe i hög hatt och räcker fram korgen åt dig?
PÅSKEN BJUDER PÅ ROMANTIK.
Med vårpirr och femton ägg i magen, omgiven av allsköns glada färger är det inte långt till romantiken! Hönan sprätter till koppen och livet spritter i kroppen! Låt dig inte nedslås av att buken signalerar äggröra! Överraska honom eller henne med stort H med en passionerad påskpuss. Då, när hjärtat tickar i takt med äggklockan, det rosa skimret stiger över nejden och tuppar gal på avstånd kanske du inser att påsken har det lilla äggstra!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika Gelin - 24 mars 2017 21:19

Så efterlängtad! Den väcker oss till liv igen! Våren är här! ...

Av Annika Gelin - 31 januari 2017 20:39

Underbart! Så kul att fota show! I'm Every woman. Så roligt det ska bli! Scenen väntar! ...

Av Annika Gelin - 31 januari 2017 20:37


Så går vi in i det nya året. Så nytt, så fräscht och oskrivet! Så många möjligheter och spår! Jag njuter. Så väldigt skönt att ha en vår i sikte och en sommar sen som kommer. Det här senaste halvåret har jag lärt mig massor om hur det kan vara i live...

Av Annika Gelin - 25 december 2016 17:24

Så kom julen. Efter en lång, mörk och snålblåsig motvindshöst. Hela december är som en utsökt förrätt. Förväntan byggs upp. Tyvärr för lite musik i år, för tomt och tyst. Men i saknaden växer längtan och drivkraften att förändra. Till nästa jul blir ...

Av Annika Gelin - 13 december 2016 22:41


Den här hösten går mot sitt slut. December är vanligtvis en tid jag älskar. Efter några mörka månader går vi in i ljuset, sången och den inre värmen. Den här hösten liknar ingen annan. Minsta möjliga musik betyder minus i tillvaron. Utmaningarna har ...

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards