Alla inlägg under oktober 2014

Av Annika Gelin - 21 oktober 2014 21:25

Det är så mysigt att få sprida lite värme bland äldre människor. Hade en sån lyxig stund idag när Magnus och jag skulle underhålla på Almby Trygghetsbostäder. Där i matsalen droppade de in, en efter en. Köpte sig en kopp kaffe och en björnbärsbakelse. Satt ner och väntade. Utanpå så rynkiga och med silver i håret. Men inuti fortfarande fulla av tankar, längtan och rädslor precis som alla vi andra. Vi tog en fika med en farbror som precis kommit hem efter en bypassoperation.Han drog ner skjortan och visade oss ärret. Sen drog vi igång musiken. Utanför visade sig hösten från sin dystra sida med regn och rusk. Men vi glömde bort det. Så underbart att se hur publiken var med. Se ljus tändas i ögonen. Höra riktiga garv. Och när de gamla schlagerhitsen kom blev det allsång. Milda makter, vad det kändes bra! När jag satte mig i bilen hade hjärtat svällt till dubbel storlek, så gött kändes det, för vi kände verkligen att det var en timme som gjorde skillnad!

Av Annika Gelin - 20 oktober 2014 21:01

Mörkret faller. Regnet likaså. Ruskvädret gör ingen glad. Inte ubåtsrapporteringen eller ebolaepidemin heller. Energin kommer inte flödande dessa dagar. Man får bjuda till. Tända många ljus. Ringa en vän och planera nåt kul snart. Kura ihop sig under filten och tänka på lökarna som har börjat gro i jorden. Tänk, när du kommer hem från jobbet och de första krokusarna lyser som små lila och gula glödlampor i snön. Det är dags att känna förväntan inför julens fröjder. Fundera på alla julgotter man vill göra. Smygöppna glöggflaskan och värma sig en mugg när man övar på julsångerna. Blunda och dra in den kryddiga doften. Höra regnet drippla och droppla därute men känna glädje över det som komma skall. Ta ut glädjen i förskott så får du den två gånger!

Av Annika Gelin - 19 oktober 2014 20:22

Ibland blir det som man önskat sig! Som idag när GlödAnnas underbara granne Ninni fyllde 75. Hon önskade sig sol, en trevlig trädgårdsfest där gästerna kunde umgås och ha kul och samla in massor av pengar till barncancerforskningen. Och hon önskade sig underhållning av Glöd. Därför kändes det så härligt att hon fick allt hon ville ha, denna fantastiska livsglada jubilar! Vi njöt av varje minut!

Av Annika Gelin - 17 oktober 2014 23:35

Det är så skönt med gammal trogen vänskap! Den håller trots tidens tand och livets irrvägar. Ikväll blev det nostalgi när tjejerna från Flix sammanstrålade i Pålsboda. Så mycket skoj vi har haft! Vilken underbar barndom och uppväxt med musiken! Mycket garv blev det! Tack snälla Therese för att du bjudit in, fixat och donat så fint!

Av Annika Gelin - 16 oktober 2014 15:03

Lever du nära någon som är sjuk?
Är du förälder eller syskon till ett barn med funktionsnedsättning? Kanske finns det i din familj en människa med psykiska besvär eller missbruk? Du gör allt för att stötta och hjälpa. Du finns alltid där. Men vem finns för dig när du blir trött och sliten? Det är lätt att känna sig ensam i din sits- men det finns faktiskt hjälp att få. På Anhörigcentrum i Örebro arbetar människor för att underlätta för dig. Du kan ringa dit och boka tid för ett personligt möte eller ställa frågor per telefon. Anhörigcentrum har fokus på dina behov. Hur ser din situation ut? Behöver du hjälp med avlastning? Vill du träffa personer med liknande problem så finns möjlighet till det! Söker du vidare kunskap? Längtar efter någon må-bra-aktivitet? På Anhörigcentrum arbetar människor som ser dig och vill lyssna av hur just dina behov ser ut. Kan de inte hjälpa dig på plats, så lotsar de dig vidare utan utredning, motkrav och beslut!
Enda villkoret är att du eller din nära och kära ska bo i Örebro kommun.
Tveka inte! Ring 019-21 32 30 eller maila till anhorigcentrum@orebro.se
Du hittar även aktuell information på facebook.com/anhorigcentrumorebro
Jag fick träffa Karin Lindskog idag och passade på att fråga henne om allt kring denna fantastiska verksamhet.
Hon berättade med stor entusiasm om sitt meningsfulla uppdrag, att skapa en oas för människor som på många sätt kämpar och sliter för att få livet att gå ihop. Tack för all energi ni plöjer ner, det gör skillnad! På vägen ut fastnade jag framför en vacker textilvägg och tänkte att mönstret blev som en fin illustration till den verksamhet jag just fått lära mig om. Något livgivande och vackert i det mörka.

Av Annika Gelin - 15 oktober 2014 22:57

Hämtade syster yster och hennes grabbar på flygplatsen idag. Återförening på flygplats. Blir alltid tårögd då. Mötas och skiljas, det är livets gång, men mötas, är glädje!
Vi vet aldrig hur länge vi har varann, vi vet så lite. De senaste åren har så mycket tungt hänt i vårt liv att jag inte längre tar nåt för givet. Varje dag räknas, varje nu är guld värt och inget mindre.

Av Annika Gelin - 14 oktober 2014 22:06

Har haft ont i ryggen några månader. Stel och värkande svank på mornarna. Började googla på ryggont och inbillade mig en massa dumheter. Så sa min darling att jag kanske måhända kört för hårt. Aha. Just ja. Jag cyklar till jobbet, står vid skrivbordet hela dagen, springer tre gånger i veckan och går lite då och då. Så har det sett ut ungefär ett par månader. Hur ofta sitter jag? Inte ofta. Hur ofta ligger jag i soffan? Sällan. Så istället för att springa har jag nu promenerat två kvällar. Och imorse var ryggen bättre! Magi! Så ikväll testar jag soffläget med en bok. Och du, skvallra inte för min godissugne man, men chokladen som låg i frysen...försvann!

Av Annika Gelin - 12 oktober 2014 22:14

För många herrans år sedan sökte jag jobb där. Nu styrde vi kosan dit, darlingen och jag, för att få andas ut och mysa lite. Åkerby herrgård, utanför Nora. En herrgård med anor och historia, rum med utsikt. Nedanför byggnaderna låg Fåsjön inramad av brinnande höstskog. Lördagen bjöd på ett särdeles milt och soligt väder. En tvåtimmars runda i skogen fyllde oss med syre och samtal. Bastubad och lite läsning. Sen var vi hungriga som oxar. Soppa på KarlJohan till förrätt, hjort från Hjortkvarn med potatiskaka till huvudrätt och chokladtårta till efterrätt. Herrgårdens ägare, Anna-Lena Persson präglade besöket med sitt brinnande engagemang och sin förmåga att besjäla huset med dess spännande historik. Hon bjöd också på berättelsen om Maria Lang, författarinnan som var Noras stolthet. Lang som ofta besökte herrgården, hittade inspiration där och var en mycket nära vän till Anna-Lenas faster. Eftersom jag plöjt alla Langböckerna och tagit dem till mig var det väldigt kul att få skrota runt på herrgårdens loppis och där hitta juldukar som legat på Maria Langs bord. Morgondoppet i Fåsjön blev pricken över i:et. En väldigt trevlig visit!

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards