Alla inlägg under juli 2014

Av Annika Gelin - 10 juli 2014 17:04

Det som finns framför ögonen kanske du inte alltid ser. Inte alltid uppskattar. Det är lätt att bli hemmablind. Bortskämd liksom. Jag tänker på det när jag cyklar runt i min hemstad. Här är så vackert! Så mysigt! Så mycket blommor! Så fina hus! Och många trevliga, trivsamma människor! En
vacker park mitt i stan. Gemytliga restauranger. Drivna företagare, duktiga musiker, några skickliga författare. Örebro är en riktigt fin stad! Om jag inte bodde här skulle jag nog vara lite avundsjuk på de som gör det!

ANNONS
Av Annika Gelin - 10 juli 2014 10:13

Bada, bada, bada! Det är 25-30 grader i luften varenda dag! Det bästa man kan göra då är att packa badväskan, gärna en liten matsäck och sen dra till sjön. I söndags åkte vi till Ånnaboda. Mycket folk hade samma tanke. Ystra män gnabbades och tjoade. Sjön tog emot oss varmt. Men det bubblade mellan fingrarna. Är det någon form av blomning? En märklig känsla!

ANNONS
Av Annika Gelin - 8 juli 2014 23:53

Det finns en speciell gemenskap med vissa människor. En varm känsla, alltid välkomnande. Som i gänget av föräldrar till sonens grundskoleklass. Grabbarna har hängt ihop sen lekis. De har spelat fotboll ihop, de är tighta. Det är vi med, deras mammor och pappor. Vi ses inte lika ofta nu. Men det är alltid lika kul när vi ses. Som i lördags. Gokart, grillning och snack. Mysigt! Och fotboll förstås, både ute och inne!

Av Annika Gelin - 6 juli 2014 10:13

Jag "reste utrikes" igår. Till Lerbäcksmarken. Vilken folkfest! Vilken sommarkänsla! Parkerade på åkern där alla knallare var hänvisade eftersom jag skulle sälja böcker. När jag klev ur bilen möttes jag av en kör av kor som råmade. Solen gassade på en knallblå himmel. Letade upp bokbordet vid Sockenstugan och träffade min bordsgranne Sten. Han visade sig vara en del av bokförlaget Norlen och Slottner, en äkta bokälskare och gammal journalist. Sen hade vi inga problem att fördriva den dagen, det fanns ju så mycket att prata om. På min högra sida satt gruvingenjören Torsten från Askersund. En distingerad och vänlig eldsjäl som skrivit en bok om en olycka i en gruva. Visst fick vi sälja ett antal böcker var, men det var inte huvudsaken. I oset från brända mandlar och med Eva Eastwoods glada rockabillymusik i öronen fick vi en gemytlig och mycket trevlig dag tillsammans i böckernas underbara värld!

Av Annika Gelin - 4 juli 2014 16:19

Den som har hopp om något får kraft till action och när man är i action fylls hoppets skål på. Denna vecka har präglats av detta och av många och långa goda samtal. Nu är jag mycket gladare, både för min egen och andras skull! Firade med en tur till bryggan idag!

Av Annika Gelin - 1 juli 2014 22:56

Jag är glad att vi åkte. Att vi trotsade väderprognosen och den blålila himlen och stack till bryggan. Annars hade vi ju gått miste om den stund vi fick, snacket, lugnet i kroppen efter badet och sommarkänslan. Sommaren finns därute, varje dag för den som vill ha den. Sommar är mycket mer än den bild av sol vi målar upp. Jag kan fortfarande känna doften av sjö i näsan.

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annikas brygga med Blogkeen
Följ Annikas brygga med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se