Alla inlägg under juni 2014

Av Annika Gelin - 24 juni 2014 20:08

Om jag hade en blogg skulle jag idag skriva att livet är märkligt, men döden helt ofattbar. Att vi på jorden kämpar så hårt med olika saker i våra liv som vi vill rå över men att det inte alltid går. Att det viktigaste i livet alltid handlar om relationerna. De nära, de vi har omkring oss. Att vi gör så gott vi kan för att lindra varandras sår men att det ibland blir övermäktigt. Ibland är det bara så oerhört svårt att vara människa. Att räcka till är ibland omöjligt.

ANNONS
Av Annika Gelin - 24 juni 2014 00:15

Hur kan man vara så ointresserad som jag av tidernas TV-fest? Jag begriper det inte riktigt själv. För grabbarna i familjen är det högtidsstund var dag. Så mycket matcher och så lite tid! Jag önskar att jag hade en tiondel av deras gnista. Det skulle kännas roligare då! Nu hittar jag istället på andra saker. Fångar alla energier jag kan komma över. Vaskar fram det som går att vaska fram. Men det tar emot. En del dagar känner jag mig som hundra år mentalt. Ser få möjligheter, bara hinder. Sorgen och allt annat i dess väg, all kamp de senaste åren tar ut sitt pris. Den bubblande lusten till livet är mer som trögflytande sirap. Men jag vet att livet går i vågor. Imorgon blir nog en gladare dag.

ANNONS
Av Annika Gelin - 22 juni 2014 23:33

Sol och skurar om vartannat. Midsommarvädret fortsatte. När solen kom passade vi på att bränna av några omgångar kubb. Kan inte utan stolthet avslöja att tjejerna utklassade killarna 3 gånger på raken! Sen var det dags för en löptur i de vilda Askersundsskogarna. Vi gick ut lite lätt och ökade. Underbar känsla! Fick lite friskt regn på oss! Kvällen avslutades med att sonen spelade match mot Rynninge. 4-0 blev resultatet! Härligt!!!

Av Annika Gelin - 21 juni 2014 11:55

Somrigaste midsommaraftonen på länge! Stora och små trivdes hela dagen ute i Vallersta. Den yngsta var 10 månader och den äldste var 72! Buffe och kaffe med jordgubbar och chokladtårta, sill och snaps och en liten punch. Grillat är godast på kvällen, så lång och ljus. Prat och skratt och mycket mat, en spännande femkamp och lite sång i ett oväntat ögonblick! Det gick så lätt att cykla hem över gärdena i den magiska svenska sommarnatten!

Av Annika Gelin - 19 juni 2014 23:46

En regnig dag. En djurisk dag. Så kan man sammanfatta kristallbröllopet 2014. Cyklingen runt Hemfjärden bjöd väl inte på det bästa vädret. Men kaminen i raststugan var varm. Och Hjälmaren var varm. Räkmackan på Ässundet var maffig. Föreställning på Entre med dottern som troll och röding på altanen. Gott och blandat!

Av Annika Gelin - 18 juni 2014 22:23

Vi stack direkt efter jobbet, syrran och jag. Sen drog vi 6 km på det mjukaste av spår. I barndomens skog doftar det nu så näsan fylls av grönska och blommor. En hare och ett rådjur kom i vår väg, ja, vi skrämde iväg dem. Varmt blev det, solen låg på där träden öppnade sig. Ett dopp vid Kvarsätter var precis så skönt som vi längtat efter! Mamma bjöd på läcker kvällsmat på balkongen innan vi fixade lite i hennes trädgård. På hemvägen stod "Jesus" och liftade i Kävesta. Vi log lite. Vad som helst kan hända en underbart somrig onsdag i juni!

Av Annika Gelin - 17 juni 2014 21:14

Om det är nån som undrar hur sommaren utan pappa är så badar jag lika ofta. Men jag har ingen att tävla med längre hur tidigt eller sent på året vi ska ta ett dopp. Om det är nån som undrar så noterar jag lika många blommor i vägkanterna. Mamma och jag nämner dem. Men vi har ingen att plocka klöverbuketter åt längre. Om det är nån som undrar så har sommaren samma brokiga färgskala som alltid. Men för oss är gräset inte lika grönt som det har varit. Vi njuter visst av solen som värmer oss, men den når inte ända in i hjärtats sorgsna, kalla kammare. Den oskyldiga glädjen, den oförstörda, skimrande lyckan när alla fanns, när alla var med finns inte längre.

Av Annika Gelin - 17 juni 2014 17:34

Överraskningen väntade runt hörnet. En röd dubbeldäckare tog oss, hela gänget på jobbet, till Stadsträdgården. Där skulle vi äta sommarlunch. Men först gled vi runt i stan. Såg människorna på gatorna från ovan.
Skrattade lite åt oss själva. Bli guidad runt i sin egen stad på detta brittiska vis. Men känslan sa "mer sånt!" Hjärnan vill ha variation, den längtar efter nya intryck. Och inget nytt kan hända så länge vi trampar i samma spår. Så imorgon väljer jag en ny väg till jobbet. Eller en ny maträtt. Och tar kontakt med en ny människa. Mer sånt, mer sånt!

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annikas brygga med Blogkeen
Följ Annikas brygga med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se