Alla inlägg under mars 2014

Av Annika Gelin - 4 mars 2014 14:04

Tänk dig en arbetsmarknad som är till för människan och inte tvärtom. Ett arbetsliv där var och ens särskilda begåvning kommer till sin rätt, där tjänsterna skräddarsys efter personlighet och familjesituation. I ett sånt samhälle skulle kreativiteten blomstra. Ingen mall för en A-människa skulle finnas och stänga ute de som inte är skapta enligt "önskelistan". Inga statusjobb skulle finnas, alla våra förmågor skulle värderas. Alla kunde bidra, alla hade sin plats i ett sånt samhälle. Där skulle ingen behöva gå arbetslös och hamna utanför, eftersom flexibiliteten i systemet alltid innebar nya möjligheter. Sjukskrivningarna skulle minska och kortas ned, eftersom arbetena skulle anpassas efter individerna och inte tvärtom. Pengar skulle inte styra allt, men ett mänskligare arbetsliv skulle ändå genera vinst på flera plan. Människor som mår bra på jobbet, presterar också bra. Mindre sjukskrivningar sparar pengar- och liten arbetslöshet sparar pengar. So what the hell- varför har vi inte ett sånt arbetsliv? Varför är det så svårt att få till det på en del arbetsplatser när andra lyckas så bra?
Jag bara undrar...

Av Annika Gelin - 3 mars 2014 16:43

Lite försenat hade vi lite födelsedagskalas i lördags. Darlingen och jag tycker att det är viktigt att samla familjen, äta lite gott och prata en stund. Genom åren har det blivit en hel del kalas och det ångrar vi inte. Äggbakelserna blev en fin avslutning på middagen som var svärmors goda tjälknul!
Vasaloppssöndagen inleddes med kaffe framför TV:n, en kär tradition som jag tagit över efter pappa. Eftermiddagen bjöd på dop i en liten, intim kyrka. Stackars syrran som skulle sjunga låg i 39 graders feber. Jag fick hoppa in och sjunga för den lilla näpna kusindottern. Det blev en fin stund präglad av barn- både huvudpersonen och de gästande barnen. Gulligast var när storasyster sjöng Pippisången i mikrofon!

Av Annika Gelin - 2 mars 2014 08:27

Vi var på after work i fredags. After skibandet Rydell&Qvick var dragplåstret- och jisses vad folk! Varmt och surrigt och doft av öl och parfym. Och så den där zookänslan!
Meb trevligt var det! Och när bandet drog igång blev det ett grymt ös! Tjejen med saxen var duktig. Plötsligt hoppade hon upp på bardisken och sprutade eld! Coolt! Vad kan vi i Glöd kontra med tro?
Lika tät stämning som det var därinne, lika tyst och lugnt var det ute. Och doftfritt. Har lite svårt för doftsensationen öl och after shave...

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards