Alla inlägg under december 2013

Av Annika Gelin - 12 december 2013 15:33

Vi tog en promenad idag, mamma och jag. Ljuset strålade över byn som om det vore en dag i mars. Vi gick där och språkade om allt mellan himmel och jord. När vi närmade oss kyrkan tänkte vi gå till pappas grav. På väg ner i kyrkbacken upptäckte vi dem. Så små men så starka, hoppfulla. Blåsippsknoppar under löven. På nåt sätt kändes det så fint. Inget konstigt alls. Vi tog till oss den känslan och lade den längst in i hjärtats vrå. Där ska de få rota sig och ge oss ny kraft.

ANNONS
Av Annika Gelin - 11 december 2013 10:11

När det är mörkt och kallt och kulet och det inte händer så mycket kan man samlas i köket hela familjen. Det är en ren fröjd att vara flera kockar och gott blir det!

ANNONS
Av Annika Gelin - 10 december 2013 08:46

Det är midvintertid nu. Kroppen vill inte vakna när väckarklockan ringer. Hjärnan är sömnig och disträ. Enda sättet att sparka igång sig själv är att röra på sig. Jag drog på mig lager på lager igår och stack ut innan jag hann fundera. En skön och snöig runda blev det. Broddar på. En speciell känsla att jogga på vintern. Friskt! Rosiga kinder! Blev riktigt skraj när jag skulle över järnvägsövergången och de röda lamporna började blinka. Tog nästan ett flera meter högt skutt upp i luften! Jäklar, vad jag blev överrumplad!

Av Annika Gelin - 8 december 2013 22:38

Hjärnan är konstig. Den vet mycket väl att min pappa är död men det är som att den inte vill fatta. Satt i kyrkan på tacksägelse idag och när prästen tände ljuset för Lars Gunnar Medin kändes det som om han pratade om någon annan. Och då begravde vi honom i fredags. Mamna sa idag att de senaste sex veckorna varit som en skräckfilm. Jag kan bara hålla med. Sen den 30 oktober har våra sinnen tvingats hantera pappas plötsliga insomnande, tre dagar senare alla helgons dag, veckan därpå fars dag, helgen därefter ett 15-årskalas, första advent, begravningen och nu ett 7-årskalas på andra advent. Inte konstigt att lusten till det mesta är låg och kroppen går på sparlåga? Inte så underligt att vi alla just nu funderar över livets mening! Har ju lovat mig själv att inte fastna i alla varförfrågor men ibland kommer jag inte undan. Som idag, när snön faller så vackert och jag bara vill ringa och diskutera den yra vintern med honom som jag alltid gjort. Det är så smärtsamt att sakna och sakna igen.

Av Annika Gelin - 7 december 2013 17:56

Erkänner. Jag äter tidningar. Så gott med en färsk tidning till frukost. Eller till kvällsmat?! Jag är en nörd som inte bara gillar att läsa utan att analysera, sluka upplägg och innehåll. Har ju jobbat på tidning och skrivit i flera som frilans så tidning är en av mina passioner. Därför känns det kul att bli överraskad positivt. Har hittat en liten pärla i posten som jag vill tipsa om. Amos, om livsfrågor och kristen tro. I den hittar jag skribenter med vass penna, skarp blick för den tid vi lever i och dess brister, men också med stark kärlek till alla människors små och stora skavanker. Udda grepp finns det gott om i Amos, annorlunda vinklar. I det senaste numret gottar jag mig i flera artiklar med substans. Vad sägs om en frisör som klipper hemlösa ideellt? Rubriken lyder "Hon klipper bort skammen". Eller reportaget " Natten förenar folk på macken" som fångar Statoil i Skellefteå som fått pris för sitt mänskliga bemötande? Kanske tog jag nu två liknande exempel men faktum är att Amos ger mig ämnen jag inte hittar i en vanlig dags- eller kvällstidning - och alltid skrivet på ett underfundigt och intressant sätt!

Av Annika Gelin - 7 december 2013 16:33

Lördagslycka kan vara en långpromenad med grannen i vintrigt landskap. Landa i fåtöljen med rosiga kinder och sträcka ut benen. På TVn fotboll. Snart ska vi dra igång julverkstan med knäckkok och marsipanpyssel. Lite glögg är jag sugen på! Rykande het vill jag ha den!

Av Annika Gelin - 7 december 2013 14:31

Eagles i bilstereon. Luftig gitarrbaserad stämsång på högsta volym. Ett landskap som skiftar utanför fönstret. Ensam med mina tankar, jag och min bil. En meditation . En vila för en ledsen själ. En andningspaus. Fokus på vägen och ratten i ett fast grepp. Njuter av att köra. Skulle kunna köra långt, långt bara för att det är så avkopplande. Jag och min bil, mil efter mil.

Av Annika Gelin - 6 december 2013 23:13

Den här dagen var inte som andra. Det var en dag av djupaste sorg men också av hundratals kramar. Tankar i virrvarr. Näsdukar som blöttes, kinder som blev våta. Svartklädda och vitklädda. En kyrka som vibrerade av känslor. Luften full av kärlek. Pappas liv, pappas färg i varje ton i musik och sång. En präst som ledde oss med absolut gehör genom allt. Är tacksam i varje cell för all värme som omslöt oss denna dag. Alla ljus som brinner i människor för pappa, för oss. Otroligt. Fint. Rörande. Nu väntar sängen på oss möra människor. Gonatt pappa, sov så gott!

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annikas brygga med Blogkeen
Följ Annikas brygga med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se