Alla inlägg under maj 2013

Av Annika Gelin - 16 maj 2013 22:01

Majkvällen var solig men kylan smög sig på. Stod på gräsplanen och iakkttog henne, målisen i det stora målet. Skulle hon släppa in några rökare? Spänningen var precis lika olidlig som den alltid är på ungdomsmatcher. Nog för att det är mycket fotboll ivår familj, men nu har ju den bästa fotbollstiden på året börjat. Nu är vi på gräs!

ANNONS
Av Annika Gelin - 16 maj 2013 18:11

Tycker att mitt liv varit ganska osocialt ett tag. Lämna, jobba, hämta, skjutsa till träning eller träna själv, det är så det ser ut i perioder. Då är det nåt som saknas. De där mötena, oftast spontana, ibland inbokade. Samtalet, kaffekoppen, en stund när man bara är. Att umgås. Ickeprestation. Det är det som ger livet färg. Som björkens grönska. Tänk vad fattig den skulle se ut om bara stammen fanns! Det är grönskan som ger björken liv!

ANNONS
Av Annika Gelin - 14 maj 2013 20:51

Den växte där. Ensam. Sprängde sig upp ur asfalten. Ingen kompis i sikte. Stark, stod den där, rakryggad och stolt över sin styrka. Inte självgod, bara trygg i sig själv. Ibland känner vi oss som en maskros, ibland tar vi plats av egen förmåga och ibland tvingas vi stå starka utan att välja det själva. Fascinerande är det med den kraften som finns i maskrosor och i oss människor.

Av Annika Gelin - 14 maj 2013 20:43

Var på Naturens Hus idag och fastnade vid en skylt som skvallrade om ovanliga naturupplevelser...!

Av Annika Gelin - 13 maj 2013 06:55

Långhelger är lyx på riktigt! Olja altanen, rensa rabatterna, gå på stan med mamma, första glassen, lira boll med dottern, ta långa cykelturer till hästarna i hagen, jogga med darlingen i Vitsippeland, grilla marshmallows, fika vid sjön, läsa ut boken på balkongen, äta jordgubbar på barndomens balkong, gå på vildsvinsjakt i barndomsskogen! Åh, vad härligt med utelivet!

Av Annika Gelin - 10 maj 2013 21:55

Sköna Maj bjöd idag på sol när jag vaknade. Åt frukost med mannen och sen väckte jag barnen precis som One Direction gjorde i dokumentären på TV igår. Jag tog med mig gitarren och drog av en låt. Sen klev jag upp isängen och spelade. De vaknade! For till Svennevad där vi njöt av skogen, boule, balkonglunch och bryggfika. Såg att liljekonvaljerna spridit sig intill mitt barndomshem. Hem igen och då ville vi cykla. Så det blev en tur in till stan och till magnoliorna.

Av Annika Gelin - 9 maj 2013 20:25

Morgonen doftade friskt efter nattens regn. En cykeltur ville vi ha, mannen, dottern och jag. Dofterna, den nyutslagna skira grönskan, drivorna av vitsippor, de sprittande vårbäckarna, de glatt kvittrande fåglarna. Så skönt! Dottern var i och för sig inte lika kvittrande glad, men stark ändå!
Sen hälsade vi på hos Syster Yster. Gofika och snack i hennes gröna rum. Mysigt!

Av Annika Gelin - 8 maj 2013 09:06

Har känt mig ganska sorgsen på sistone. Ni vet sådär mentalt trött som man kan vara emellanåt. Känt mig ensam fast jag är bland folk. Vi springer alla så fort, vi rusar på och hinner kanske inte alltid se varann. Och när våren går iblom blir krocken så tydlig. Det är som om hela naturen ropar"kom ut ur din stressbubbla, människa! Stanna upp och njut, imorgon är vitsipporna överblommade!" Kraften i naturen griper mitt hjärta och jag stänger av datorn, packar en kaffetermos och går ut. Själv orkar jag inte springa som förr, kroppen har inte lust eller ork. Och om det är något jag skulle vilja önska att jag kunde inspirera till så vore det att människor runtomkring mig också saktade ned på sina steg. Inte tog saker så allvarligt. Det finns inte så många måsten mer än att se till att du själv och de du har runtomkring mår bra. Och just, en liten blomma måste man ha!

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annikas brygga med Blogkeen
Följ Annikas brygga med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se