Alla inlägg under februari 2013

Av Annika Gelin - 12 februari 2013 22:34

Vi fick semmeltårta på jobbet idag. Riktigt smaskig!! Men den godaste semlan gjorde Jesper och jag ikväll. Mums!

Av Annika Gelin - 11 februari 2013 16:55

Vi gick en långpromenad igår, Marie och jag. Söndagar är en bra dag för långa, långsamma saker. Vi hade fika med förstås. Inget fika smakar godare än det man får utomhus. De rosiga kinderna fick vi på köpet. Och syret med!

Av Annika Gelin - 10 februari 2013 19:59

Ok, om någon vill kalla mig nördig, så varsågod! Men just nu är jag extremt inspirerad att försöka leva lite sundare, grönare och skönare! Därför gjorde jag en grönhälsobomb i fredags och har bytt ut eftermiddagskaffet mot denna antioxidantcocktail. Gröna ärtor, bladspenat, avocado, mango och en banan- och så två stora glas vatten. Mixat och klart! Gott tyckte jag men ingen annan i familjen törs prova!

Av Annika Gelin - 10 februari 2013 15:32

Det är inte varje lördag man kliver upp 6.30 Men jag ville i lugn och ro fixa mig och äta grötfrukosten innan dagens fullspäckade program. Kl 9.30 samlades vi sen på slottet för att tillsammans med utställare på temat bröllop och fest medverka på årets mässa. Mellan sångtillfällena svidade vi om till Dolly, ABBA och Liza och delade ut vykort inför galan den 6 april. Väldigt trevligt alltihopa, och många glada tillrop fick vi! Efter sista framträdandet åkte vi till Carros 50-årskalas och firade en glad och lycklig tjej. Framåt kvällen åkte vi till en lika glad farfar som fyllde 70. Jisses, vilken dag- men mycket skojigt var det!

Av Annika Gelin - 8 februari 2013 14:10

En gång i tiden var jag en väldigt sportig tjej. Mina vuxna år fram till och med 1997 som en peak var väldigt fysiska. När jag jobbade som mellanstadielärare och dansbandssångerska gick jag upp och sprang före jobbet. Bara en sån sak! Jag simmade ofta, cyklade en del och dansade. 1997 tog jag tjejklassikern och sprang halvmaraton med min lika rörelseglada kompis Marie. Styrketränade med Bosse. Jag mådde så bra, var sällan sjuk och aldrig deppig. Med åren och barnen och jobbet har det blivit krångligare. Fler saker slåss om tiden. Jag har kämpat och joggat så mycket jag bara orkat. Viljan och lusten att träna mer är stark! Idag fick vi på jobbet en kick därbak av den underbara läkarkollegan Anahita. Hon föreläste om fysisk aktivitet och sen kollade hon vårakroppar, BMI och fettprocent med mera. Jag hade bra förutsättningar men lite för hög fettprocent. Potentialen för större muskelmassa fanns! För mig blev det den kick jag behövde. Nu mina vänner lovar jag att göra följande: röra mig 30 minuter om dagen, springa eller cykla 3 timmar i veckan och styrketräna- hemma eller borta- två gånger i veckan. Jag börjar idag och har avstämning här på bloggen varje vecka, med måldatum 5 april i etapp 1! Min utgångsvikt är 76,4 och mitt midjemått 81 cm. Nu kör vi!!

Av Annika Gelin - 7 februari 2013 22:26

Jag har skrattat mycket idag, det gör vi på mitt jobb! Har nämligen förmånen att få jobba tillsammans med ett riktigt kul gäng, sköna människor. Jag har druckit mycket kaffe, det är gott!
Fick ett paket med internposten med en hemstickad scarf, jättefin! Malin, det gjorde mig glad! Har haft en mysig lunchdate vid en brasa med mannen, fått prata en hel halvtimme ostörda, det är inte ofta! Har njutit av Astrid Lindgrenvädret, de stora, mjuka snöflingorna har landat på min varma tunga! Fick avsluta dagen med en smarrig bit smörgåstårta och kall julmust. Vilken skön torsdag!

Av Annika Gelin - 6 februari 2013 22:26

Nu är det slutminut i matchen Sverige-Argentina. Vi har laddat i veckor och suttit bänkade i TV-soffan hela kvällen. Sett vår egen tofsvipa från Rosengård och häpnat över Isakssons mirakelspark. Spänningen är slut, snart blåser domaren i pipan. Får vi gå och lägga oss nu?!

Av Annika Gelin - 6 februari 2013 11:20

Har nu bytt sängen mot fåtöljen en stund. I köket är radion mitt sällskap, ledmotivet till senaste Bobdfilmen klingar över köksbordet. Det är en märklig känsla att vara sjuk, har inte varit såhär avskuren från omvärlden på länge. Ok, då det finns telefon, mail och facebook. Men inget går upp mot personliga möten. Eftersom jag inte har något val gör jag det bästa av dagen såklart, läser och lyssnar på radio och Tv. Men oj, vad jag längtar tills jag blir frisk igen. Längtar till den dag jag står i skogen, drypande svett efter ett långt löppass. Drömmer om att vandra en hel dag i Kilsbergen och sen hoppa i en varm sjö och sträcka ut i crawl. Drömmer om att jobba hårt med kroppen, ta i så det känns. Men just idag är det andra bud. Vila!

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards