Alla inlägg under oktober 2012

Av Annika Gelin - 13 oktober 2012 16:46

Tog en långpromenad med mannen idag i blågrådisig morgon. Tänkte se om frusenheten som jag dras med sen igår skulle försvinna. Det gjorde den tyvärr inte så soffläge är nog det enda. När vi var nästan hemma kom de. Dottern på stora cykeln och sonen sprang bredvid. Så glada vi blev! Det som för oss verkade så omöjligt, att få upp henne på storcykeln, fixade storbrorsan. Underbart, fantastisk överraskning! Hans stolta min, hennes exalterade ögon och bara tanken, att han ville hjälpa oss. Mission Impossible, det ska till en brorsa för att klara det! Nu ligger jag på soffan och ler.

ANNONS
Av Annika Gelin - 12 oktober 2012 19:33

Vissa recept är förknippade med kära personer. Häromkvällen kokade jag mig lite ärtvälling. Ärtor i mjölk med en persiljetwist. Mjuk macka med ost till. En av mormors klassiker. Jag åt och njöt och kände hur mormor Rut log däruppe på sitt moln. Gott!

ANNONS
Av Annika Gelin - 12 oktober 2012 16:40

Ligger på soffan. Läser en bok. Lyssnar på klassisk musik. Besöket på Childrens museum blev uppskjutet, det var stängt idag. Dottern blev besviken först men efter en mugg honungsvatten och lite resonerande i mammaknäet blev hon gladare.
-Nu är jag lugnare i nerverna, sa hon. Och sen blir det chokladbollsbak. Inte så pjåkig fredag ändå trots allt.

Av Annika Gelin - 12 oktober 2012 14:16

Dottern och jag har bestämt oss för en ny vana, vi kör fredagsklänning. Fredagar är veckans bästa dag, det är tid för mys och för vila- och det tycker vi är värt att fira. Vi gillar båda att klä upp oss lite, det är ju som att säga till sig själv "fina du, var stolt över att du är du"! Titta sig i spegeln, känna ett glädjelyft och kanske kan vi smitta någon annan med vår fredagskänsla. Den är ju smittsam!

Av Annika Gelin - 11 oktober 2012 22:43

Plötsligt kom det. Nödanropet. Snabba åtgärder från pappan och vips var krishanteringen lyckad!

Av Annika Gelin - 10 oktober 2012 14:24

Vi lever i brådskans tid. Den som jäktar får betala priset, att själen drar sig undan. Jag kommer inte undan jag heller även om jag avskyr det. Men som tur är går det att stanna upp när skallen inte längre är med. Att ta en dag i lugn och ro betalar sig. Kreativitet är själens sätt att tacka för långsamheten. För det optimala sättet att arbeta på har inget med stress att göra. Sann effektivitet kommer när hjärnsn fylls med ro. Jag är så nöjd med min hjärna idag och den med mig. Nu har jag en vettig och inspirerande väg framåt! Och du som vill läsa mer om hur du får fatt på din flyende själ, läs boken " Du är mer än du anar" av Tommy Hellsten. Så klokt och tankeväckande! Varför jagar vi tiden? Den är ju som den är, och vi människor är korkade nog att fortsätta jaga och fylla almanackan så att vi till slut inte får plats själva i vårt eget liv.

Av Annika Gelin - 10 oktober 2012 08:41

Plötslugt var det nollgrader. Luften krispig och kall när vi andades in den. Träden sprakar och löven i täcke på marken. En kopp rykande svart kaffe på det här så börjar vi planera. Klassisk musik strilar in i mina öron. Jag förbeder mig för klara tankar, hjärnan gillar en lugn start.

Av Annika Gelin - 10 oktober 2012 08:34

Det är min farmors födelsedag idag. Hon tittar ned på oss från ett moln däruppe, ett stabilt moln som har plats för ett piano. Den 10 oktober är det och farmor brukar få rabattens sista ros. När jag lämnat lilla loppan på skolan kollade jag rabatten- och visst! Där var den, rosen som blommar för farmor.

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annikas brygga med Blogkeen
Följ Annikas brygga med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se