Alla inlägg under september 2012

Av Annika Gelin - 13 september 2012 16:32

 

Vi är så snabba med att döma människor. Trygghetsnarkomanen i oss vill ha kontroll, nischa, sortera in så vår världskarta håller ihop. Hon är ju "sån"! Han är "sån"! Hur ofta säger vi inte så, slarvar med orden.

Livet har lärt mig att det är korkat att sätta etiketter på någon annan. Plötsligt en dag när du minst anar det så träffas du av blixten när han eller hon som är "sån" visar en annan och ny nyans. Det är så skönt att bli överraskad - och lika skönt att överraska. Jag och du är inte "såna". Vi är ju så mycket mer det folk tror och säger.

Av Annika Gelin - 12 september 2012 06:49

 

Min kloka, smarta, snygga, kreativa syster - du fyller 35 idag! En rivig rockböna med stort skratt, stort hjärta och stor hjärna. Jag önskar dig precis som du kan se från Tällberg - att du får en underbar dag med blå himmel, sol och hisnande utsikt!

Och gärna nåt intressant att läsa!
Av Annika Gelin - 10 september 2012 16:34

 

En skogssjö intill lingonskogen - och vips kom den på! Bikinin som inte är undanstoppad för vintern än. Nej, den 2 oktober badade vi ifjol min far och jag. Och nog ska vi väl kunna klå det i år? Eller vad säger du pappa?!

Av Annika Gelin - 10 september 2012 16:25

 

Vi stack till skogs igår, mamma, pappa, dottern och jag. Det är lingonår, det visste jag eftersom modern och fadern redan varit ute några vändor med gott resultat. Åh, du milde vad mycket lingon! Stora, blanka, röda i tuvorna, det var en ren fröjd att stå där på huk och fånga dem med plockaren. Varmt var det på mossen, svetten lackade. Fanns det ingen sjö i närheten? 

Av Annika Gelin - 9 september 2012 09:26

 

Den ständige konferienceren Robert Bronett påannonserade äkta Kung-Fumästare från Shaolintemplet i Kina.

Problemet var att de behövde två pappor och en modig mamma för att genomföra numret. Utan att blinka reste sig syster yster Åsa och stegade resolut fram till manegen. Barnen jublade, succé på vår bänk! Uppgiften var att härma mästarnas djuriska rörelser. Det gjorde Åsa med besked!

Av Annika Gelin - 9 september 2012 09:14

 

Läste i tidningen att cirkusen skulle komma till stan. Barnen blev eld och lågor. Klart att vi skulle gå, det var ju inte vilken cirkus som helst utan Cirkus Scott som utlovade en viss kvalitet! Sagt och gjort, vi pratade med kusinerna och med morfar och mormor som gärna ville hänga med. I klart och soligt septemberväder traskade vi fram till tältet. Mycket folk köade redan en timme innan för att få bra platser. Vi var glada och förväntansfulla. Sög in doften av popcorn. Mest spända var vi på numret med Billy Fly Canon, skulle han landa på publiken? Som en levande kanonkula skulle han flyga över oss och ut i foajén. Föreställningen började. Vi fick njuta av elefanter som spelade fotboll, hästar som dansade, akrobater som använde studsmattor för ett visuellt extraorninärt nummer med en glasbur. Och en kille som balanserade på ett hjul högt upp i luften, i allt snabbare takt. Men Billy Fly Canon dök aldrig upp. Ytterligare två ulovade nummer var borta. Om arrangören informerat om detta hade jag gått därifrån nöjd ändå. Nu kände vi oss alla rätt snuvade på konfekten. Men då som tur var fick vi se en nygammal stjärna uppträda.

Av Annika Gelin - 6 september 2012 21:50

När inget finns

när man inte ens orkar

vara någon

finns något

att bara få vara

hos någon


Jag tänker på er som igår mist tryggheten. Vill att ni ska veta att vi är många som tänker på er och som är ledsna.  

Av Annika Gelin - 6 september 2012 18:50

 

Vips så gled vi in i hösten! Jag märkte det på mig själv när jag inte längre suktade efter grillat på tallriken. Istället kom andra bilder upp i mitt huvud. Och du som är hungrig ska inte fortsätta läsa nu. En levergryta, där brandgula morotsslantar simmar i grädde med nykokt lingonsylt. Pösig ugnspannkaka med bacontärningar och kanel - och sockerdoppade äppleklyftor i smeten. En rykande köttfärslimpa omgiven av gul lök och potatiskaka med ganska generös vitlökstouch. Kreolskans gryta med små rara syltlökar och svarta oliver till jasminris och iskall öl. En klassisk köttfärspaj med ett osttäcke som vill lyfta formen till väders. Plommonspäckad fläskkarré med potatisgratäng - nej, nu svimmar jag av hunger! Men kanske det bästa av allt - en fet portion korngryn med fläsk och tranbärssylt! Oh, my god! Hummern då? Jo, det är höjden av lyx. Höstens hummerfest. Och om vi ska prata efterrätter så är det äpplet i alla dess former som får vara ingrediensen som bär. Kanske med mandelmassa som krydda? Nu ska jag gå och äta renskav med kantareller!

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards