Alla inlägg under juni 2012

Av Annika Gelin - 16 juni 2012 12:59

 

Idag när jag vaknade öste regnet ned, dottern var gulsmetig i ögonen av den envisa ögonflussen, hostade och hackade och Sverige var ute ur EM. Tjejträffen hos grannen verkade bli inställd på grund av sjukdomar, dotterns efterlängtade fotbollscup fick hoppas över och plötsligt låg dagen öde och grå. Eller? Fanns det någon färg att hitta i livet? Kanske en stund med sonen för att beundra hans ballogun, kanske en stund framför nyhetsmorgon, kanske några böcker att sjunka ned i och eventuellt ett bokprojekt att fnula vidare på. Tanken som var grå från början ändrade färg vart efter jag tänkte. Intressant. Hjärnan är full av möjligheter även när det regnar. Och även i ett förlorat mästerskap i fotboll.

Av Annika Gelin - 16 juni 2012 08:54

 

Fy fasen vilket drag det var på Täby motorstadion igår! Då invaderades banan av en viss klinik i finvädret.

Ingen av oss hade en aning om att vi skulle få köra gokart, det hela var en välbevarad hemlighet till fem minuter innan vi nådde slutmålet med buss. Llite nervositet spred sig i lägret men det var förlorad energi. Hur kul som helst!

Att sitta där på rakan och dra på med vinden i håret, underbart! Och vi ska inte tala om hur snygga alla blev i sina färgglada overaller. Lite grillat och potatisgratäng smakade ljuvligt när vi svettsorkar klev ur stassen efter A-final och B-final där tjejerna vann! Tyvärr ljuger bilden, jag var inte en av vinnarna men jag känner mig som en. För nu blir det åka av igen, det kan du vara lugn för! Och dessutom upplevde jag kanske den mest absurda av uppträdanden. Att stå och försöka sjunga den finstämda Unforgettable till de tre kompisar som skulle sluta till kompet av dånande gokartbilar och smattrande helikopter, det var suspekt - men galet kul. Så högaktningsfullt - jag struntar i förlusten i EM - för mig var fredagen ändå fest och fart!

Av Annika Gelin - 16 juni 2012 08:47

 

Om det är något jag önskade mig inför denna vecka så var det att solen skulle få lysa i torsdags på skolavslutningen.

Och vi vaknade och himlen var blå och gräset grönt och solen sådär gul och god som i drömmen.

Till skolan tågade ett lämmeltåg av finklädda pojkar och flickor med förväntansfulla steg. Liksom lite avvaktande, skulle det bli sommarlov i år igen? På skolgården vajade ballongerna och rektorn tutade i hornet för att markera att det minsann var dags nu. Barfotavisan och Gröna granna sköna sanna sommar - sångerna låg som smultron på ett strå. Och vi fick smak av sommar, ögonen fylldes av tårar och hjärtat blev varmt och rann över. Så fina de är! Så förskräckligt fort tiden går! Och vilken lycka att vi fick vara med alla som var där och se och höra sommarens antågande ännu ett år!

Av Annika Gelin - 14 juni 2012 17:36

 

Nya vägar, nya intryck, några timmar för mig själv var en god medicin.

Helkroppsmassage gjorde saken ännu bättre. Idag är jag gladare igen!

Av Annika Gelin - 13 juni 2012 06:46

 

Mat är viktigt i mitt liv, säkert i ditt liv också. Därför snurrar tankarna ofta kring vad vi ska äta. Den där stunden vid tallriken är så mycket mer än bara föda. Den ger alla våra sinnen näring. Har svårt för bukfylla, dvs att bara ta nåt för att stilla hungern. Det känns som bortkastad tid. Nej, en matpaus eller fikapaus med lite eftertanke bakom är bäst. Saffranspannkakan från i fjol minns jag smaken av fortfarande. Så gott! 

Av Annika Gelin - 12 juni 2012 22:40

Skulle gärna blomstra och prunka som rosen i rabatten. Men jag känner mig mest som de slokande syrénerna.

Ingen spänst, ingen glans - bara trött och vissen. Behöver kanske lite växtnäring, kanske till och med ligga i träda ett tag. Lite sol och värme behöver rosen också för att lysa upp. Regn, det har vi fått nog av nu. Rosor vill gärna stå i ett varmt och gott och skyddat hörn för bästa möjliga växtkraft.


Av Annika Gelin - 12 juni 2012 22:31

 

Jag reste tillbaka i tiden igår kväll. Jag befann mig i folkets park i Pålsboda och var plötsligt tillbaka i högstadiet.

Några år när mycket händer, vi söker, vi famlar och grubblar över meningen med livet. Vad ska det bli av mig?

Men jag hade lyckan att få träffa Benny. Det var min SO-lärare som dök upp i rättan tid. Som av en slump var också han musikfreak och brann för ord och toner. Han var en av eldsjälarna i musikföreningen och vi spelade ihop.

Han lärde mig massor om det gyllene 60-talet och dess låtskatt, om hur kul man kan ha i ett band och om musikens fantastiska urkraft. När jag senare började jobba på min gamla skola började vi umgås och har setts lite då och då genom åren. Utan tvekan är han en av dem som betytt mest för min personliga och musikaliska utveckling.

Igår hyllade vi honom, systrarna och jag, med en luftig Eagles-låt och min gamla examenslåt "Sista sången".

Benny ska gå i pension, i alla fall på papperet. Men jag tvivlar på att han gör det. En passionist brinner oavsett ålder, så är det bara. Tusen tack Benny för att du finns!

Av Annika Gelin - 10 juni 2012 09:02

 

Nåt år ska jag ta ledigt den här tiden. Bara gå runt på grönbete och njuta av all försommargrönska.

Kroppen är inställd på att suga åt sig av klorofyllen, att få sitta ned och ta in alla färger, dofter och ljud av försommarlandet. Därför protesterar min hjärna i maj och juni när det blir speedade dagar. För många hållplatser på en dag. Då vill den inte stötta mig längre, den stänger av och låter mig få gå genom dagen utan att känna lust eller glädje.

När jag lyssnar på signalerna så belönar den mig med att öka volymknappen för intrycken. Så ska det vara, lugnt!

Sätter mig gärna på en plats ute, med vindens sus i öronen och fåglarnas aria i träden vaknar kroppen långsamt och behagligt. Visst är kroppen klok! Men hur många är vi som har lärt oss att lyssna på vad en vill säga?

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards