Alla inlägg under februari 2012

Av Annika Gelin - 3 februari 2012 08:21

Cher är redo! Tina, Nancy, Monica, Lill-Babs och alla vi andra. Ikväll är det dags igen, då glöder det i Kumla Folkets Hus. Igår var vi på plats och fixade det sista med glitterridån, bandet flyttade upp på läktaren, tavlorna kom på plats och golvlamporna därbak så att vi slipper byta om i blindo. För fort går det - och alla plagg måste vara i ordning om vi ska hinna. Men först ska jag skriva en artikel om livet som doktorand - så än några timmar är det annat fokus. Men magen har redan börjat pirra, det finns en lycklig svärm av fjärilar som flyger runt därinne och gör sig påminda ibland. Precis som det ska vara när det är dags för show! Ha en skön fredag alla mina vänner! 

Av Annika Gelin - 2 februari 2012 08:29

Carep Diem! Fånga dagen! Det skulle kunna vara bara en hurtig slogan. Men för mig är det en lärdom som är avgörande. Med tiden har jag lärt mig att det viktigaste i livet är att må bra, annars tappar allt sitt värde.

Och enda sättet är att leva och njuta den stund som är. Visst längtar jag till våren - men idag är den den 2 februari - och jag vill ju inte på nåt sätt gå i ide två månader. Det är förresten omöjligt. Jag vill leva varenda dag och känna att jag lever. Att längta är skönt  - tills jag får plocka vårens första tussilago, tills jag kan stå vid husknuten och dricka min kopp kaffe och lyssna på hur solen smälter snön. Dripp, dropp! Men nu är nu - och nu ska jag leva gott.

Det finns så många små saker i vardagen att bli glad av. Fågeln som sjunger när jag hämtar tidningen. En bukett krispiga tulpaner på matbordet. Ett iskallt glas apelsinjuice till frukost. En kram från ett morgonrufsigt och yrvaket barn som vill uttrycka sin kärlek. Några ystra morgonpratare i radion på väg till jobbet. Glada arbetskamrater som skämtar och skrattar högt i korridoren. En stund av flow i skrivandet. Hur många humörhöjare som helst kan jag se om jag vill och orkar. Håll ögonen öppna idag för de små men livsviktiga glädjeämnena!

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards