Alla inlägg under januari 2012

Av Annika Gelin - 4 januari 2012 22:45

Har ni tänkt på att det finns vissa budskap som slungas ut till oss i media som liksom står lite mellan raderna?

Vissa värderingar som hänger ihop med "me, myself and I-trenden". Till exempel att allt är möjligt. Bara du spänner bågen tillräckligt högt så kan du nå stjärnorna. Bara du jobbar, satsar järnet och tror på dig själv så kan du nå oanad framgång. Måste säga att jag är så in i bomben trött på dessa budskap. De utgår ifrån att det bara finns "ett jag" men aldrig ett vi. Klart - om man definierar framgång bara efter sin egen person utan att tänka på andra så kanske det är sant. Tycker nämligen att det alltid är någon som får betala för den sortens självförverkligande som hyllas och hajpas i tidningar och TV.

Förstå mig rätt nu - jag är inte emot personlig utveckling. Tycker att det är var och ens ansvar att i sitt liv ta reda på vad som är uppgiften för just den personen. Men verklig framgång är för mig att jobba för att både jag och mina närmaste mår bra. Att hitta en balans där vi är framgångsrika tillsammans. Att spänna bågen i vårt lag, det är det svåraste men ger mening.


ANNONS
Av Annika Gelin - 3 januari 2012 22:08

Ute öser regntunga flingor ner och det är långt till sommaren. Visst slår hjärnan en liten volt av glädje när du ser sommarbilder. Som i TV:s "Kronjuvelerna" ikväll eller "Sommaren med Göran" igår. Det är godis för ögat och känns skönt i magen - men så kommer man på att det är en bit kvar tills värmen kommer åter.

Ikväll fick jag användning för bikinin i alla fall. Vi firade Anders som fyllt 45 med att sjunka ned i närmaste bubbelpool. Kropp och själ relaxar i det varma vattnet. Den mjuka känslan i kroppen håller i sig länge efteråt.

Januari är en lång och ganska seg månad för oss. Då gäller det att hitta ljuspunkter varje dag som piggar upp. Jag tror också på att det är meningen att vi ska görasom de gjorde förr, nämligen följa årstiderna. Precis som om naturen slumrar såhär års tror jag att det är meningen att vi ska varva ned och lugna ner tempot en aning. Tids nog kommer den yra våren - och då vaknar livet på ett helt annat sätt. Sov så gott i natt, imorgon är en ny dag! 

ANNONS
Av Annika Gelin - 2 januari 2012 22:13

 

Så var det dags igen. Måndag morgon, snöblandat regn och jobb. Ljuset som nådde oss så generöst på nyårsaftonen var puts väck. Mörkt som en svart sammetsfilt. Antingen kan man välja att pusta och spotta över eländet. Eller så väljer man att se det som är positivt just i stunden. Chansen till en morgonjogging eftersom barnen är "utarrenderade". En varm dusch efteråt. En stor tallrik havregrynsgröt med russin - eller nåt annat gott. Vardagarna är ju livet - eller hur? Det finns så gott om dem att de blir vad vi gör de till! Kul var det att träffa arbetskamraterna igen, de finns ju där de flesta av mina vardagar och jag trivs med dem. Att ha ett sånt jobb är en förmån och inte att ta för givet. På kvällen drog Glödsäsongen igång igen - och det var dags att släppa loss i dansens virvlar igen.

Kände när jag började röra den av knäck och choklad fyllda kroppen att den hade längtat. När vi använder huvudet hela dagen, är det som om kroppen slipper ut ur sitt stillasittande "fängelse" i dansen. Klart att jag är trött ikväll. Men skönt trött som man blir efter både ett fysiskt och mentalt pass. Helt ok en måndag den 2 januari när det är som mörkast i Norden.

Av Annika Gelin - 1 januari 2012 20:26

Det är första dagen på det nya livet idag. 2011 är passerat, nu träder vi alla in i 2012. Jag är så fascinerad av tidens gång och är den första att skriva under på att det kändes annorlunda när man var barn. Sommarloven var längre och tiden gick saktare. Nyårsaftonen 2011 gick snabbt. Men så var vi ju också tillsammans med trevliga och pratglada kompisar. Värdparet hade jobbat stenhårt och lagt ned mycket kraft och möda på att göra det bra för oss gäster - och det blev det. Roligast var att se hur kul barnen hade och speciellt dottern som inte alltid har klarat festligheter i stora grupper - men som klarar det allt bättre. Det är ingenting som vi tar för givet - så därför kan jag bli alldeles lycklig av att se och höra henne delta som de andra. Nyårsdagen blev dagen då himlen öppnade sig för snön.

Förundrade tog vi oss ut och gick en långpromenad i yrvädret. Härligt med flingorna som singlade ner på näsan!

Sen smakade en sen lunch alldeles förträffligt. I huvudet drog bilderna förbi från morgonens Emilfilm där pöjken i Katthult tar saken i egna händer och släpar ut Alfred i snöstormen för att rädda honom från att dö i blodförgiftning.

Tårarna rann när jag såg och kände Emils förtvivlan över den stackars febersjuke bästisen. Äkta kärlek mellan barn och vuxen såsom bara Astrid Lindgren kunde skildra den. Hörde förresten en radioessä om hennes författarskap häromdagen. Det handlade om frånvaron av engagerade föräldrar i hennes böcker. Kunde det ha att göra med att Astrid själv tvingades adoptera bort sin son i unga år? Är det inte otroligt att världens mest lästa barnboksförfattare fick stoff och näring till sitt skrivande av sin saknad till sitt barn? Skulle vi ha haft alla hennes figurer om hon fått behålla sitt barn? Tanken svindlar att det är priset hon betalade. Ibland överträffar verkligheten dikten. 

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annikas brygga med Blogkeen
Följ Annikas brygga med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se