Alla inlägg under september 2011

Av Annika Gelin - 21 september 2011 16:04

    

Har känt mig gladare än på länge denna veckan - och det är ju kanske inte så konstigt! Det är ju premiär på Glödhett på fredag - showen vi arbetat med i Glöd under två års tid. Det finns så mycket som är roligt med detta sköna gäng tjejer - gemenskapen vi har, den knasiga humorn, musiken vi delar och idéerna som sprutar. Men jag har också upptäckt att småsakerna runtomkring våra arrangemang ger energi. Det är kul att fundera på exakt hur varm man blir av ett par lösbröst i vadderad form - och hur många kilo jag kommer att gå ner pga svettningarna. Det är roligt att beställa peruker på nätet och upptäcka vilken skillnad håret faktiskt gör när man ska förvandla sig till någon annan. Det är jätteskojigt att gå vilse i huvudstadens vintageaffärer och upptäcka alla plagg som man inte visste att man behövde. Det är faktiskt till och med roligt och vakna i vargtimmen och gnola lite lätt på ett franskt örhänge - för att sedan vända sig om och somna om igen!

Av Annika Gelin - 20 september 2011 06:29

  

En ny dag har precis börjat. Det är dags att väcka barnen men jag tar några minuter för reflektion innan dess. Nu är det tisdag i premiärveckan. Det är knepigt hur tidsuppfattningen ändras när man längtar efter något. Tiden sniglar sig fram - och ändå pirrar det i magen. Kan väl inte påstå att jag är i toppform denna höststart (ja, nu är det ju faktiskt höst). Den mentala tröttheten brer ut sig som ett moln på min himmel. Men som tur är finns det glädjespridare i min omgivning, både på jobbet och hemma, som lyser upp min dag. På bilden ser ni en av dem, hon heter Anna-Malin och är en av dem som gör livet "såå treevligt"!

Tack alla ni som bryr sig om mig och finns där i vardagen!

Av Annika Gelin - 16 september 2011 14:17

  Om man kunde skylta sin hjärna så skulle det se ut sådär nu.

Denna vecka som gått - och den kommande - får ni ursäkta om jag är förvirrad.

Jag kallar familjemedlemmar för nya namn - och lägger varor i andra människors korgar på ICA. Men det har sin förklaring.

Måndag till torsdag har jag gästbloggat på www.duochjobbet.se

och det kräver lite tankearbete. Trevligt är det alltid - bloggformatet är på något vis lagom och lätt att arbeta med.

Igår hade vi bandrep inför Glödhett. På söndag är det heldagsrep med kläder, sminkös, ljudkille och hela baletten. Och sen nästa fredag är det premiär!

Så oerhört spännande och roligt! Speciellt som de fyra showdatumen såldes ut på två veckor. Jag kan lova att vi ska göra vårt bästa för att underhålla er!
Men nu är det fredag och min lilla böna och jag ska lägga oss och läsa på något skönt ställe. Kram på er alla!

Av Annika Gelin - 12 september 2011 21:18

 Hon står där på golvet. Nu har de stuckit, allihop. Scenen är tyst och tom.

Inga sånger mer för idag. Nu får hon vänta, vänta tills på torsdag och på söndag.

Då kommer de igen, alla tio brudarna. Alla fyra killarna. Då ska det övas och nötas och trimmas. Nummer för nummer. Nu är det nära, det drar ihop sig. Nerverna dallrar. Spänningen stiger. Och det hänger ganska mycket på håret - alla håren. Tur att det finns en frisör ibland dem. Som vet hur en sax ska klippas. Och tur att det regnade ner en sminkös från ovan. Som vet hur en make ska läggas.

Wow, vilken väntan! Men på nåt gott. Så hon slumrar en stund.

Av Annika Gelin - 11 september 2011 21:19

  Grattis! Syster yster Lena fyller år den 12 september! Min egen coola, snygga, kreativa, kloka, smarta och snälla syster fyller 34 år! Så begåvad du är gumman, världens bästa skribent och marknadsförare! Go for it, du har allt du behöver och lite till!

Den som vill läsa intelligenta, roliga texter ochnjuta sköna bilder - gå in på Lenas blogg www.happygunhild.se 

Av Annika Gelin - 11 september 2011 21:11

  

Det är september och en hel del att göra nu! Om två veckor har vi premiär på nya showen Glödhett. Ikväll efter det första riktiga generalrepet är hjärnan mör.

Det är sångtexter, danssteg, klädbyten och smink. Känslan efteråt var bra. Det gick som det ska gå på ett rep. Lite småmissar här och där, några nerver i dallring. Men nu är det måndag imorgon. En hel del att fixa med på jobbet.

Lite möten på kvällarna. Några läxor att förhöra. Egentligen - livet när det är som bäst! Men för att orka och samla energi krävs både motion och vila. En och annan joggingtur ska det bli! Och min nya morgonrutin behåller jag - att gå och och väcka kroppen med en eller två danser. Nu kör vi!

Av Annika Gelin - 9 september 2011 14:26

En kopp kaffe, en strand och en solig sommardag - och sen en bok i dina händer!

Ni vet den där underbara känslan av att stunden bara är din - och du kan inte släppa den vansinnigt spännande boken! Den känslan brukar fylla mig på semestern - och i år är den fortfarande stark trots att det snart är dags att kalla sensommaren för höst.
Just nu ska jag avsluta "Vad jag pratar om när jag pratar löpning" av Haruki Murakami. För oss som gillar att springa är det en helt underbar liten bok om löpningens alla vedermödor och glädjeämnen. Samtidigt håller jag på i "ABBA - the story" som ger spännande inblickar i supergruppens historia. Gläds också åt bokpaketet från Bokus som kommer nästa vecka. Där finns bland annat "Anna och Mats bor inte här längre" - en bok om livet efter en skilsmässa samt "Ett schlagerliv - om Kikki Danielssons liv och leverne". På tåget häromdagen läste jag familjeterapeuten Jesper Juuls kloka ord i "Här är jag! Vem är du? Om närvaro, respekt och gränser mellan vuxna och barn." Härliga bokkänsla - jag erkänner villigt att jag är en riktig boknörd! 

Av Annika Gelin - 6 september 2011 22:12

 Solen värmde, temperaturen steg till 20 grader och ingen fotbollsträning i sikte.

Jag följde min impuls och tog med barnen till sjön. Min sjö, så härlig alla årstider.

Ikväll var det blålila på ena sidan sjön och ljust på den andra. Men minst 17 grader. Vi hoppade i och fick sen både aptit och utsikt vid den medhavda kvällsmaten. Om vi såg något särskilt innan vi åkte hem- jo, en naken man och fem rådjur. En naturupplevelse kan man säga!

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards