Alla inlägg under juni 2011

Av Annika Gelin - 14 juni 2011 21:09

 Ovanför oss fanns bara himlen. Runtom oss bara vatten. Och så vi två, sonen och jag som pratade. Om allt möjligt. Det finns så mycket att säga - och det går så lätt när ingen stör. Det var bara vi - och några fiskmåsar. Men de lade sig inte i vårt snack. Kvällsmaten då? Jo, det blev korv för mig och hamburgare för honom. Smakade hur gott som helst som det gör utomhus. Och doppet kom senare, efter maten - och det var varmare än i luften. Kaffetåren hos mor och far värmde gött efteråt. 

Av Annika Gelin - 14 juni 2011 08:29

 Nu är sommaren som vackrast. Den bara finns där, prunkande, utanför dörren och väntar på att vi ska fånga den - du och jag. Men hur gör man?

Min syster och jag brukar säga "hur ska man kunna ta in allt det fina?" och sen upptäcker vi att vi gör det. Jag tror att det handlar om att bara vara. Med öppna sinnen ta in dagen stund för stund. Är du på jobbet kan en utelunch ge sommardosen. En cykelkorg kan fyllas med skira smörblomster. En matlåda kan fyllas med en somrig primörsallad. Om det regnar kan det vara alldeles alldeles underbart att krypa upp i en soffa på altanen eller balkongen - om du har tillgång till en sådan - svepa en filt om benen, sjunka in i en spännande bok - eller bara lyssna på regndropparna som faller ner. Det finns tusen sätt att uppleva sommaren på. Vilka är dina bästa sätt?

Av Annika Gelin - 12 juni 2011 22:21

  I helgen fick vi nya perspektiv. Närmare bestämt ut mot Siljan från toppen av Tällberg. Pappa fyllde 70 och fick en weekend med familjen i present. Dalarna såhär års är en lisa för själen bara det! Ängarna med blomster i olika färg, gärsgårdarna, de röda stugorna, det blå dörrarna. Kände att jag gick ned i varv av att vara i allt det vackra. Vidderna ner mot vattnet, den underbart goda maten, det klingande dalamålet, stämningen - tror inte helgen kunde ha bllivit så mycket bättre faktiskt. Vaknade tom i strilande regn och åska och kände att det var länge sen jag sovit så gott som just inatt. Nyladdad. Tacksam. Dalafrälst!

Av Annika Gelin - 12 juni 2011 22:15

  Japp! Nu är badsäsongen igång! Alla som känner mig vet att jag älskar att bada. Både inne och ute, i skogstjärnar, insjöar och i havet. Alla tider på dygnet, i alla väder utom åska. I helgen fick jag ta några dopp - närmare bestämt två stycken i Siljan. Det var friskt och uppiggande! Lovar att rapportera från sommarens bästa stunder - i vattnet.

Av Annika Gelin - 10 juni 2011 09:06

  Ja, vi grät många tårar igår. Men vi fikade också - och pratade i munnen på varandra. Ett härligt gäng tjejer som trivs ihop och som nu får fortsätta följa sönernas framfart i skolan och på planen. Två av oss skrämde bävrar uppe i Kloten med ett dopp i arla morgonstund i det tolvgradiga vattnet för inte så länge sedan. Jag säger inte vilka. Helena och Sofie - ni är glada, galna och goa brudar!

Av Annika Gelin - 10 juni 2011 08:59

 På skolgården i går sågs massor av fräsiga bruttor i olika färger. Fångade två grymma bönor som valt purpurfärgat. Puss på er tjejer! 

Av Annika Gelin - 10 juni 2011 08:37

  Vart tog den lille gossen vägen som satt på vardagsrumsgolvet och lekte med bilar? Vart tog de små pluttarna vägen som gått tillsammans på dagis och skola sen förskolan, som varit i parken och lirat boll på planen och lärt känna varandra utan och innan? Vart tog alla dagarna vägen? Det var så vi tänkte när vi torkade tårarna i klassrummet och på skolgården igår. Sonen och hans kompisar stod i centrum - och nu ska de ta klivet till högstadiet. En alldeles, alldeles underbar klass och en lika fantastisk lärare som stöttat och utvecklat på resan mot att bli tonåring. Tack barnen, Tack Johan! Nu har ni lagt grunden och nu väntar en lång och skön sommar på er med fåglar i alla arter, slappa bad och fotboll dygnet runt.

Av Annika Gelin - 8 juni 2011 22:11

  Vissa dagar blir bortglömda, andra blir bestående minnen. Idag är en dag jag kommer att minnas. Filmade sonens match mot lärarna på förmiddagen. Underbar het stämning, hejarop och målade barn. En lärare spelade i klänning och tofsar - en man! 1-1 blev resultatet - men egentligen borde barnen ha vunnit.

Drack en kopp kaffe med min far på altanen i fågelkvittret. Åt nybakade blåbärsmuffins. Skjutsade hem mor från sjukhuset, pratade. Sen fick jag en stund på min underbara brygga. En tidning, vågsvall, fåglarna sjöng. Fick en "brygglunch" serverad av fantastiska föräldrar. Tog ännu ett dopp och simmade ut i näckrosorna. Njutning! Då ringer sonen och berättar att han fått stipendium. Glädje!! Kvällen avslutade på Sturepalatset där unga gnistor härmade mödrarnas bensprattel. Vilken dag!

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards