Alla inlägg under maj 2010

Av Annika Gelin - 11 maj 2010 21:19

 
Livet är så kort - och alldeles för dyrbart för att vara färglöst.

Jag säger bara - ta chansen varje dag att sätta färg på livet - både ditt eget och andras!

För din egen skull - ta en ny väg till jobbet, se dig omkring och känn vårens färger fylla dig med kraft! Laga en god middag och njut av den, prova någon ny grönsak i salladen. Det goda är ofta det enkla. Välj en glad färg på skjortan eller blusen, se hur fin du blev i spegeln! Du själv är ditt bästa jag! Se till att leva ditt bästa liv - det är nu du har det. Njut av varje dag, lyssna på den musik du gillar och dansa naken innan du lägger dig!

För andra - ge av dig själv men behåll en kärna som bara är din! Bjud på skratt och värm med uppmuntrande ord men var noga med att fylla på energi som bara är för dig! Gör någon glad - det kostar så lite men ger dubbelt upp. Låt andra känna eftervärmen från din kropp när du gått förbi. Våga vara så varm och vacker som du är gjord att vara! 

Av Annika Gelin - 9 maj 2010 21:04

 

Det finns nästan ingenting som jag tycker är så vackert som vitsippsvitt.

En skogsbacke som ett hav av sippor. Som naturens egen tårta översållad med vitsippsströssel. Jag vill absolut inte missa en tur till vitsippornas land. De blommar så kort tid - jag kastar mig på cykeln med kaffe i ryggsäcken och letar upp en plats under ett träd. Där vill jag sitta och titta i flera timmar. Böja mig ner mot marken och känna den fuktiga gröna doften av vitsippa. Som ett lätt, friskt vårregn. Sen cyklar jag hem med vemod i bröstet eftersom jag vet att tiden med sipporna är så kort. Underbart är kort. 

Av Annika Gelin - 9 maj 2010 20:59

 
  Så mycket gott det finns! Mat är verklligen ett av livets glädjeämnen - och denna helg var inget undatag.

Det började med grillade karréer och rosmarinpotatis i fredags. Igår laxpaj och groddsallad till lunch och Ulrikas smarriga kyckling fylld med mozzarella och soltorkade tomater till kvällen. Idag var det Nettans bananpaj toppad med vaniljglass som tog priset. Vilken njutning! Jag är omgiven av matglada vänner och älskar att äta. Så nu är det väl bara att ge sig ut och springa till veckan...

Av Annika Gelin - 8 maj 2010 23:22

  

Har pratat sömn en hel del på sistone. Människor i min omgivning har på olika sätt mist den sköna förmågan att sova okomplicerat. När det blir så blir det tydligt: sömnen betyder så mycket. När vi sover vilar hjärnan, vi hämtar oss, laddar om, drömmer och bearbetar upplevelser i livet. En god natts sömn är som balsam för själen. Precis som ett varmt bad, samma effekt. Forskarna ser att sömnen kanske är långt viktigare än vi anar. Den som inte längre kan ta sömne för given får prova olika knep och tekniker för att återerövra den.

Ikväll har mitt sömntåg redan gått - men jag har haft en så trevlig dag och kväll med gamla goda vänner att jag struntar i det. Ska snart krypa ned under duntäcket. Gonatt alla vänner därute i natten! Sov gott! 

Av Annika Gelin - 5 maj 2010 21:12


Så kom hon äntligen hem igår. Min vän, grannen tvärs över gatan.

Jag visste att hon skulle vara borta ett tag - men var inte beredd på hur tomt det skulle bli. Tänkte ofta på hur hon hade det på resan.

Så kom hon då hem - och allt var som vanligt. Dottern kommenterade också hur skönt det kändes. Ordningen återställd. Bilen på parkeringen. En leende och lättad kvinna stod plötsligt på altanen. Återseendets glädje! Välkommen hem!     

Av Annika Gelin - 2 maj 2010 09:53

  


Vi var på middag igår, åt god mat, hos goda vänner, drack gott vin och hade det allmänt gott och mysigt. Samtalet rörde sig fritt mellan varierande ämnen - och vi summerade eftersom vi kvinnor i sällskapet just klivit in i 40-årsfasen.
Min vän höll tal och beskrev åren mellan 40 och 50 som att resa till bättre grekiska öar medan åren mellan 30 - 40 sammanfattades som ett arbetsläger.

Nog ligger det något i det. Åren vi just passerat skulle jag aldrig vilja vara utan, för de har tagit mig till den plats jag är idag. Men det känns mycket bra att vara 40, det känns i hela kroppen att en ny tid är här - och med den ett större, inre lugn som vilar i erfarenheter och kanske en mer humoristisk syn på livet som tar udden av det spända, allvarliga, pretentiösa draget som var mer utmärkande för tio år sedan. Håller du med mig?

Vi kom överens om att nu lockar upplevelserna, reslusten har vaknat.

Så kanske hittar ni oss, två nyblivna 40-taggare, någonstansvid kusten i sommar.

Spritt, språngande mentalt nakna av förväntan på allt det som livet ger!

Av Annika Gelin - 1 maj 2010 15:07

 

Jag hade tänkt mig den så. Dagen som jag väntat på så länge. Valborgsmässoafton, den bästa av dagar och kvällar. När våren fyller kropp och själ med lätthet, glädje och en naturlig berusning. Och så blev det!

Jag blev frisk dagen innan, solen tittade fram och temperaturen steg till 18 grader. Lunchkonserten med jazzbandet på Konserthuset blev en halvtimme av sköna känslor, livsbejakande musik. Nära och kära i publiken, glada leenden.

Smörgåstårta hemma på altanen, prat och skratt. Till firandet med gitarren på ryggen, alla vi känner var där - nästan. Härligt att få hålla vårtal, få uttrycka sina innersta tankar. Underbart att få leda en sprudlande barnkör som sjöng starkt och rent. Elden värmde oss, alla var glada och pratsugna. Jordgubbspajen hos trevliga grannar som efterrätt. Valborg - den bästa av dagar! Somnade med ett brett leende på läpparna.  Jag är så tacksam för denna fina dag!

Presentation


Annikas brygga - en skön plats i tillvaron. Där jag lutar mig tillbaka med utsikt över livet och funderar. Över stort och smått som händer. Välkommen!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards